Staklo

Početna / Staklo

Staklo

Kvalitet prozora zavisi i od stakla koje se ugrađuje. Izolacija je posebno dobra sa trostrukim staklima.

U našoj ponudi su:

  • FLOT STAKLO – sprečava gubitak energije i istovremeno skuplja sunčevu energiju. Smanjuje gubitak toplote 60 do 70%, za šta je zaslužan argon, plemeniti gas kojim je ispunjen prostor između stakala.
  • NISKOEMISIONO – LOW STAKLO – obično providno staklo bez optičkih prelamanja.
  • CLIMAGUARD STAKLO – ČETIRI GODIŠNJA DOBA – staklo koje pruža odličnu izolaciju za sva četiri godišnja doba sa izuzetno tankim filmom na površini; propušta čak 66% svetslosti.
  • PAMPLEX STAKLO ugrađuje se na objektima gde je potrebna velika bezbednost, npr. na izlozima radnji. Sastavljeno je od dva ili više stakala međusobno spojenih folijom, koja daje veliku čvrstinu staklu, kao i visok nivo UV zaštite.
  • KALJENO STAKLO je četiri-pet puta otpornije na udarce od običnog stakla i otpornije je na promene temperature.
  • ORNAMENT – GRIZ, DELTA STAKLO je staklo u koje je tokom proizvodnje utisnuta šara. Ono se ugrađuje u PVC prozore za prostorije kojima je potrebna svetlost, a onemogućen pogled u njih.

FLOT STAKLO

Namena niskoemisionog stakla je da spreči gubitak toplotne energije i istovremeno da obezbedi dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije, čime se postižu izuzetno dobre osobine staklenih jedinica i leti i zimi. Ono smanjuje gubitak toplote za 60-70% u odnosu na obično flot staklo gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K. Za ove izuzetne karakteristike zaslužan je argon – plemeniti gas kojim je ispunjen prostor između stakala.


NISKOEMISIONO – LOW STAKLO

Ovo je obično providno staklo bez optičkih prelamanja. Ono se dobija posebnim postupkom gde se u komori sa strogo kontrolisanom atmosferom na sloj tečnog metala nanese široka traka rastopljene mase. Nakon određenog vremena, masa se hladi i dobija se odlično staklo, jednake debljine, izuzetne bistrine, prozirnosti i idealno ravne površine. Ovaj proces je vrlo pogodan za proizvodnju raznih vrsta stakala različitih osobina, boja ili namene budući da se u osnovnu smesu mogu dodavati razne primese.


CLIMAGUARD STAKLO – ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Ovo staklo je nešto novo na našem tržištu, a to je staklo koje pruža izolaciju za sva četiri godišnja doba. ClimaGuard staklo je ravno staklo sa transparentnim izuzetno tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti čak do 66%, odličnu toplotnu izolaciju gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K i zaštitu od sunčeve energije do 42%.


PAMPLEX STAKLO

Ovo je staklo sa sigurnosnom folijom izmedju stakla, sastavljeno od dva ili više stakala međusobno spojenih folijom. Folija ima veliku čvrstocu na kidanje i visok nivo UV zaštite. Struktura pamplex stakla omogućava visok nivo sigurnosti, jer ga je jako teško razbiti. Ugrađuje se gde je potrebna veća bezbednost objekta, poput izloga u trgovinama.


KALJENO STAKLO

Je staklo koje je bilo podvrgnuto posebnom toplotnom procesu oplemenjivanja. Ono se proizvodi tako što se staklo zagreava do 600°C – 650°C i naglo se hladi ravnomernim udarom vazduha na površinu stakla. Udar vazduha mora biti kontinuiran i ravnomeran na obe strane stakla dok se staklo ne ohladi na 200°C – 320°C, takav proces se zove kaljenje. Kaljeno staklo je otpornije na udarce 4 do 5 puta u odnosu na obično staklo. Minimalno dozvoljeni površinski pritisak, koje mora izdržati kaljeno staklo je 120N/mm2, a tipičan pritisak loma je oko 165N/mm2. Obično staklo puca na 40N/mm2. Uz ove karakteristike kaljeno staklo ima i povećanu otpornost na promene temperature i to ΔT=150°K.


ORNAMENT – GRIZ STAKLO

Ovo je staklo na koje je tokom proizvodnje stakla, na još toplu masu mehanički utisnuta reljefna šara. Ovakva stakla daju veliki optički efekat zamućenosti ili deformacije slike kada se gleda kroz njih. Ovakvo staklo se najčešće ugrađuje uz PVC stolariju u prostorije u koje želimo da dopire svetlost, ali da se onemogući direktan pogled u prostoriju.


STOPSOL

Staklo se dobija tako što se Parsol staklu tokom proizvodnje jednostrano utiskuju metalni oksidi. Oni postaju deo stakla i tako trajno zadržavaju svojstva reflektovanja svetlosti i toplotne energije. Ova svojstva daju jedinstvene mogućnosti za primenu. Tokom dana, reflektujuća površina sprečava pogled u unutrašnjost objekta a ne ometa pogled prema spolja.

U termopan paketima STOPSOL značajno povećava uštedu energije i prijatnost enterijera.

Profesionalna usluga, iskusni majstori, najpovoljnije cene.