STAKLO ZA PVC STOLARIJU

Postoji mnogo prozorskih profila koji se razlikuju po dubini sitema, broju  komora i vizuelno 90% prozora čini staklo. Jako je bitno da ono odgovara Vašim standardima.

U proizvodnji PVC prozora koriste se izolaciona stakla, koja imaju veliki broj srodnih paralelnih stakala.
Međuprostor između stakla puni se gasom (argon) koji poboljšava izolaciju.

Staklo je međusobno odvojeno odstojnim trakama od aluminijuma, nerđajućeg čelika ili polimera. Unutrašnjost je ispunjena materijalom koji apsorbuje vlagu iz vazduha (silikagel). Time se izbegava kondenzacija između panela a samim tim i šteta prouzrokovana kondenzacijom .
Pomoću posebnog stakla sa posebnom folijom ispunjenim gasom, obezbeđuje se  adekvatna  zaštita od buke, sunca i toplote.Staklo na prozorima možete ulepšati i ukrasnim lajsnama, koje su dostupne u beloj i zlatnoj boji u nekoliko modela i veličina. U ponudi imamo: niskoemisiono -Low staklo, flot, climaguard,( četri godisnja doba,) ornament -griz staklo, stop sol staklo.

FLOT STAKLO

Namena niskoemisionog stakla je da spreči gubitak toplotne energije i istovremeno da obezbedi dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije, čime se postižu izuzetno dobre osobine staklenih jedinica i leti i zimi. Ono smanjuje gubitak toplote za 60-70% u odnosu na obično flot staklo gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K. Za ove izuzetne karakteristike zaslužan je argon – plemeniti gas kojim je ispunjen prostor između stakala.

NISKOEMISIONO – LOW STAKLO

je obično providno staklo bez optičkih prelamanja. Ono se dobija posebnim postupkom gde se u komori sa strogo kontrolisanom atmosferom na sloj tečnog metala nanese široka traka rastopljene mase. Nakon određenog vremena, masa se hladi i dobija se odlično staklo, jednake debljine, izuzetne bistrine, prozirnosti i idealno ravne površine. Ovaj proces je vrlo pogodan za proizvodnju raznih vrsta stakala različitih osobina, boja ili namene budući da se u osnovnu smesu mogu dodavati razne primese.

CLIMAGUARD STAKLO – ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Ovo staklo je nešto novo na našem tržištu, a to je staklo koje pruža izolaciju za sva četiri godišnja doba. ClimaGuard staklo je ravno staklo sa transparentnim izuzetno tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti čak do 66%, odličnu toplotnu izolaciju  gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K i zaštitu od sunčeve energije do 42% .

PAMPLEX STAKLO

Je staklo sa sigurnosnom folijom izmedju stakla, sastavljeno od dva ili više stakala međusobno spojenih folijom. Folija ima veliku čvrstocu na kidanje i visok nivo UV zaštite. Struktura pamplex stakla omogućava visok nivo sigurnosti, jer ga je jako teško razbiti. Ugrađuje se gde je potrebna veća bezbednost objekta, poput izloga u trgovinama.

KALJENO STAKLO

Je staklo koje je bilo podvrgnuto posebnom toplotnom procesu oplemenjivanja. Ono se proizvodi tako što se staklo zagreava do 600°C – 650°C i naglo se hladi ravnomernim udarom vazduha na površinu stakla. Udar vazduha mora biti kontinuiran i ravnomeran na obe strane stakla dok se staklo ne ohladi na 200°C – 320°C, takav proces se zove kaljenje. Kaljeno staklo je otpornije na udarce 4 do 5 puta u odnosu na obično staklo. Minimalno dozvoljeni površinski pritisak, koje mora izdržati kaljeno staklo je 120N/mm2, a tipičan pritisak loma je oko 165N/mm2. Obično staklo puca na 40N/mm2. Uz ove karakteristike kaljeno staklo ima i povećanu otpornost na promene temperature i to ΔT=150°K .

ORNAMENT – GRIZ STAKLO

Je staklo na koje je tokom proizvodnje stakla, na još toplu masu mehanički utisnuta reljefna šara. Ovakva stakla daju veliki optički efekat zamućenosti ili deformacije slike kada se gleda kroz njih. Ovakvo staklo se najčešće ugrađuje uz PVC stolariju u prostorije u koje želimo da dopire svetlost, ali da se onemogući direktan pogled u prostoriju.

STOPSOL STAKLO

STOPSOL staklo se dobija tako što se Parsol staklu tokom proizvodnje jednostrano utiskuju metalni oksidi. Oni postaju deo stakla i tako trajno zadržavaju svojstva reflektovanja svetlosti i toplotne energije.
Ova svojstva daju jedinstvene mogućnosti za primenu. Tokom dana, reflektujuća površina sprečava pogled u unutrašnjost objekta a ne ometa pogled prema spolja.
U termopan paketima STOPSOL značajno povećava uštedu energije i prijatnost enterijera.
Zbog atraktivnosti i trajnosti reflektujuće površina STOPSOL stakla se veoma često koriste za staklene fasade.

ORNAMENT STAKLA – DELTA

Ornament stakla su stakla na koje je tokom proizvodnje stakla, na još toplu masu mehanički utisnuta reljefna šara.Ovakva stakla daju veliki optički efekat zamućenja ili deformacije slike kada se gleda kroz njih.

SERTIFIKAT