PVC Prozori

PVC Prozori su ukras svakog doma. Oni su i odraz karaktera njegovih ukućana, u zavisnosti od oblika, boje, veličine. Prošlo je vreme kada su se prozori pravili samo da bi obezbedili dovoljno svetlosti i provetrenost prostorija.

Danas se PVC prozori prave u različitim oblicima (pravougaoni, trouglasti, lučni, ovalni), veličinama, pa i bojama, u zavisnosti od potreba naručioca. To je posebno važno kada se renoviraju stare građevine – dakle, moguće je staviti prozore, čime taj objekat ne gubi ništa od svoje autentičnosti, a pritom postaje energetski efikasan.
IB Capital PVC prozori su otporni na sve vremenske uslove – ne smetaju im kiša, sneg, jako sunce, smog itd. Zbog toga, izdvojiti novac za PVC prozore znači uštedeti vreme koje bismo utrošili na šmirglanje i farbanje drvenarije uništene vremenom. Umesto toga, PVC prozor treba samo obrisati vlažnom krpom.
PVC prozori su i ekološki, jer se za njihovo izrađivanje ne uzima ništa iz prirode.
Prozori napravljeni od PVC-a sve više su u upotrebi.

PVC stolarija prozori vrata

PVC stolarija prozori vrata

REHAU PVC Stolarija

REHAU PVC stolarija, pre svega, igraju ključnu ulogu u termoizolaciji. REHAU PVC profili spajaju se zavarivanjem, pa čine kompaktnu celinu i tako onemogućavaju propuštanje vazduha. Time smanjuju troškove zagrevanja prostorija zimi, kao i hlađenja leti, čime doprinose uštedi energije. Na taj način, štede novac. To i jeste glavni razlog ugradnje PVC prozora.
PVC prozori imaju pet i šest komora u preseku. Komore znače dubinu samog profila. Što je veći broj komora, energetska efikasnost prozora je bolja.

IB Capital PVC profili

Naši PVC prozori prave se od tri vrste REHAU profila:

  • Euro-Design 70 mm je ekonomičan prozorski sistem, najbolji u izgradnji namenskih objekata. To je petokomorni sistem sa dubinom ugradnje 70 mm. Nivo buke može umanjiti i do 45 decibela. Na ramu ima kosi falc, za bolje slivanje vode i radi lakšeg održavanja.
  • GENEO REHAU je šestokomorni energetski najbolji sistem prozorskih profila koji trenutno postoji na tržištu za dubinu ugradnje 86 mm. Štedi i do 76% energije. To je potpuno armirani prozorski profil od Hightech (High Definition Finishing) materijala RAU-FIRPO.
  • SYNEGO je novi sistem REHAU profila. Sa SYNEGO prozorima dobijate tople prostorije uz uštedu energije, jer pružaju i do 50% bolju toplotnu izolaciju. Zahvaljujući zvučnoj zaštiti, buka je i do 22 puta manja. SYNEGO prozori imaju deset puta bolju protivprovalnu zaštitu u poređenju sa drugim vrstama prozora. Širokom paletom boja (više od 220) i revolucionarnom obradom površine HDF tehnologijom (High Definition Finishing) dobija se prozor vrhunskog kvaliteta i funkcionalnosti.

PVC prozori se ojačavaju pocinkovanim čelikom. Zaštićeni su samolepljivom plastičnom folijom, koja se posle zidarske obrade otvora skida.
U naše profile ugrađujemo dve vrste okova:

  • ROTO NT je jedan od boljih okretno-nagibnih sistema u svetu. Takva tehnologija omogućava okretanje i nagibanje prozorskog krila jednim potezom ručice. Sve komponente povezane su preko centralnog sistema. Radi povećanja bezbednosti, moguće je ugraditi dodatne elemente, npr. alarm protiv provale u objekat, termostat i sistem za kontrolu ventilacije u objektu.
  • ROTO PATIO S NT je klizno-nagibni okov koji se ugrađuje na klizna krila prozora i balkonskih vrata. Pomoću njega, krilo se lako gura u stranu i postavlja u položaj za provetravanje.

U okruženju gde buku pravi saobraćaj, kao i mnogobrojni kafići, klubovi, škole, fabrike, PVC prozori su veoma važni zvučni izolatori. Njihovom ugradnjom dom će postati ono što zaista treba da bude – oaza mira i spokoja, izolovana od spoljnih uticaja.

Staklo za PVC prozore

Kvalitet prozora zavisi i od stakla koje se ugrađuje. Izolacija je posebno dobra sa trostrukim staklima.

U našoj ponudi su:
• FLOT STAKLO – sprečava gubitak energije i istovremeno skuplja sunčevu energiju. Smanjuje gubitak toplote 60 do 70%, za šta je zaslužan argon, plemeniti gas kojim je ispunjen prostor između stakala;

• NISKOEMISIONO – LOW STAKLO – obično providno staklo bez optičkih prelamanja

• CLIMAGUARD STAKLO – ČETIRI GODIŠNJA DOBA – staklo koje pruža odličnu izolaciju za sva četiri godišnja doba sa izuzetno tankim filmom na površini; propušta čak 66% svetslosti;

• PAMPLEX STAKLO ugrađuje se na objektima gde je potrebna velika bezbednost, npr. na izlozima radnji. Sastavljeno je od dva ili više stakala međusobno spojenih folijom, koja daje veliku čvrstinu staklu, kao i visok nivo UV zaštite.

• KALJENO STAKLO je četiri-pet puta otpornije na udarce od običnog stakla i otpornije je na promene temperature.

• ORNAMENT – GRIZ STAKLO je staklo u koje je tokom proizvodnje utisnuta šara. Ono se ugrađuje u PVC prozore za prostorije kojima je potrebna svetlost, a onemogućen pogled u njih.

Pravimo jednokrilne, dvokrilne, višekrilne prozore, a po potrebi, i fiksne delove prozora.
PVC prozori su otporni na sve vremenske uslove i lako se održavaju. Zbog svega gore navedenog, PVC prozori  dominiraju kako na svetskom tako i na našem tržištu.