Aluminijumska stolarija


M11000 Alumil Aluminijumska stolarija

Alumil je jedan od lidera u evropskoj proizvodnji aluminijumskih profila. Profili su konstruisani i testirani u sopstvenim odeljenjima za istraživanje i razvoj a zatim i sertifikovani od strane nezavisnih međunarodno priznatih instituta.

M11000 je svestrani sistem za bilo koje termički izolovane prozore i vrata, koji može da ispuni  i najzahtevnije potrebe, zahvaljujući velikom spektru rešenja i profila. Sa ovim sistemom mogu da se izrade sve vrste okretno-nagibnih sistema.

OKOV STUBLINA

Stublina je domaća firma koja je višegodišnjim iskustvom i originalnim tehničkim rešenjima postala jedna od lidera u Evropi iz oblasti proizvodnje okova za alunimijumsku stolariju. Moderan dizajn i originalna tehnička rešenja ispunjavaju  zahteve  kupca. Okovi Stublina ispunjavaju  zahteve međunarodnih standarda, verifikovan od strane akreditovanih institucija prema DIN EN i RAL-RG standardima.

 

ALUMINIJUMSKA  STOLARIJA

ALU stolarija, velikim izborom boja i elegantnom linijom profila, savršeno se uklapa u moderan dizajn novih građevina, a pošto se može prilagoditi otvorima svih dimenzija i oblika, pogodna je i za renoviranje starih objekata. Zato je arhitekte biraju u ostvarivanju svojih kreativnih ideja.

Stolarija je ranije izrađivana od drveta, koje vremenom propada zbog atmosferskog uticaja, izvija se, pa je potrebno farbanje i mukotrpno održavanje, a prodiranje toplog, ali i hladnog vazduha činilo je da prozori „dišu“, što znači da je izolacija bila loša i trošilo se mnogo energije za zagrevanje i hlađenje prostorija.

ALU stolarija izrađuje se od visokokvalitetnog aluminijuma. Aluminijumski profili odlikuju se malom težinom, velikom čvrstinom, otporni su na koroziju i habanje i trpe sve vremenske uticaje. Okov je takođe od aluminijumske legure, pa može izdržati velika opterećenja i ima dug vek trajanja. Zbog toga je stolarija od aluminijuma pravi izbor u zastakljivanju velikih prostora, izloga, terasa i lođa.

Osim dugog veka trajanja, aluminijumska stolarija, svojim jasnim linijama i visokim stepenom završne obrade, prostoru pruža eleganciju i čini ga luksuznim,.

ALU stolarija je otporna na savijanje, dubina ugradnje  je od 65 mm do 85 mm, a stakla se mogu ugraditi na dubini od 20 mm do 58 mm.

ALU profili imaju širok raspon protivprovalne zaštite. Neki imaju posebne sertifikate za provale, a neki mehanizme koji sprečavaju podizanje, što obijanje čini težim. U svakom slučaju, ALU profili ugrađuju se na objekte kojima je bezbednost na prvom mestu, kakvi su poslovni (kancelarijski) prostori, izlozi na radnjama i sl.

Pošto je aluminijum, kao i svi metali, dobar provodnik toplote – znači, loš je izolator – ALU profili prave se sa termo prekidom. Postoje profili i bez termo prekida, koji se ugrađuju u niskoenergetske objekte i isključivo na mestima gde nema temperaturne razlike spolja i unutra, jer će, u suprotnom, kondenzovati.

Profili s termo prekidom (poliamidna traka) imaju termo most koji razdvaja aluminijum, pa tako nema kondenzacije. Poliamidne trake razlikuju se u debljini, pa se tako povećava i dubina profila i dobija bolja energetska efikasnost.

Kvalitet i dugotrajnost aluminijumske stolarije postiže se procesima eloksaže ili plastifikacije. Eloksaža je elektrohemijski postupak kojim se na aluminijumskim profilima stvara tanak sloj aluminijum-oksida (oko jedan mikron). Toliko tanak sloj nije dobra zaštita aluminijuma, zbog čega se profili podvrgavaju veštačkoj oksidaciji, čime se debljina zaštitnog sloja povećava na 12 do 30 mikrona. Na taj način profili se štite od korozije.

Da bi aluminijumski profil bio otporniji, posle eloksaže radi se i plastifikacija. Plastifikacija je elektrostatički proces koji se odvija u nekoliko faza. U poslednjoj fazi plastifikacije, prethodno nanet prah boje, „zapeče“ se na temperaturi od 180ş do 200ş C. Time se stvara sloj debeo od 60 do 80 mikrona.

Procesom eloksaže i plastifikacije postiže se ne samo odlična zaštita profila već postoji i velik izbor boja: od boje aluminijuma, preko bronzanih nijansi sve do crne.

ALU profili imaju mnoštvo prednosti u odnosu na PVC profile. Oni su, pre svega, jači, stabilniji, pa samim tim i dugotrajniji od PVC-a; imaju više tehničkih rešenja; zbog svog sastava, pogodni su i na mestima izloženim velikoj sunčevoj svetlosti i visokim temperaturama; ekološki su, od prirodnog materijala koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi i koji je moguće potpuno reciklirati.

IB capital u proizvodnji aluminijumske stolarije ispunjava  evropske kriterijume kvaliteta.

U izradi koristimo dve vrste profila:
– ALUMIL M11000 – na tržištu najmoderniji sistem profila sa termičkim prekidom, koji može zadovoljiti potrebe i spoljašnje i unutrašnje stolarije;
– ALUMIL M9400 – hladni profil, bez termo prekida.
Uz kvalitetne profile idu i kvalitetni okovi. IB capital ugrađuje okove STUBLINA, koji su pogodni za sve vrste okretno-nagibnih sistema.

Ugrađujemo stakla firme Guardian:
– flot
– niskoemisiono – low
– climaguard staklo – četiri godišnja doba
– pamplex
– kaljeno
– ornament – griz staklo

ALU Prozori

ALU Jednokrilni prozori
ALU Dvokrilni prozori
ALU Trokrilni prozori
ALU Četvorokrilni prozori
ALU Fixni elementi prozori

ALU Vrata

ALU Ulazna vrata
ALU Balkonska vrata
ALU Harmo vrata

ALU klizni sistemi

ALU Podizno klizni sistem
ALU Paralelno klizna kip vrata