ALU VRATA

Aluminijumska vrata imaju nespojive osobine: lagana su i izuzetno izdržljiva, pa su odličan izbor za onoga ko ne želi da se odrekne elegancije u korist funkcionalnosti. Ona na jedinstven način spajaju sve što je potrebno svakom domu, kako novim objektima, tako i revoniranju starih, jer se mogu prilagoditi otvorima svih oblika. Naročito treba istaći da arhitekte biraju aluminijum u svom radu, kako na komercijalnim tako i na stambenim objektima.
Vrata napravljena od aluminijuma mogu da izdrže sve atmosferske uticaje a da ostanu neoštećena. To znači da ne iziskuju posebno održavanje.

Verovatno najveća prednost ALU vrata u odnosu na sva druga jesu njena mehanička svojstva tj. okovi koji doprinose kvalitetu..

Naša ALU vrata su jaka i obezbeđuju sigurnost unutar objekta, a dodatno se mogu pojačati izborom profila i posebnih sigurnosnih zaptivki i okova protiv obijanja. Izrađuju se od materijala koji je moguće u potpunosti reciklirati .I&B capital aluminijumska vrata, kao i prozore, pravi od dve vrste profila:

– ALUMIL M11000, sa termo prekidom, koji je nužan za uštedu energije i namenjen za spoljnu stolariju;
– ALUMIL M9400 (bez termo prekida), tzv. hladni aluminijum – koji se koristi za unutrašnje pregradne zidove;
– Okova Stublina.

Izrađujemo ulazna vrata, balkonska, sobna ili kancelarijska, harmonika vrata.
Aluminijumska ulazna vrata, osim elegancije, modernim domovima pružaju visok nivo sigurnosti i funkcionalnosti, otporna su na sve vremenske uticaje.

Ulazna ALU vrata prave se od profila ALUMIL 11000 sa termičkim mostom, okovima Stublina i dvoslojnim ili troslojnim staklom, u zavisnosti od zahteva kupca. Mogu biti sa dekorativnim panelom ili pola panel, pola staklo.

Ukoliko se odlučite za panelna vrata, naša firma ima veliki izbor ukrasnih ALU panela, pa možete sami biti dizajner svojih vrata. Isto tako, ako odlučite da vaša vrata budu kombinacija panela i stakla, sami birate vrstu stakla firme Guardian (flot, niskoemisiono, climaquard, pamplex, kaljeno, ornament – griz staklo), visinu prečke, ukrasne lajsne u staklu – bele ili zlatne.

Vrata pravimo jednokrilna ili dvokrilna sa fiksevima sa strane, ili bez fikseva, u zavisnosti od veličine. Stavljamo aluminijumski prag i 35-portalnu bravu. U zavisnosti od potreba kupca, ugrađujemo sigurnosnu, interfonsku bravu, kodirani cilindar, špijunku, hidraulični automat za zatvaranje vrata.
Ulazna ALU vrata nudimo u beloj, elox sivoj i braon boji.

Balkonska vrata, koja povezuju balkon sa unutrašnjošću doma ili kafića, restorana i sl., treba da obezbede dovoljno svetlosti i uštede prostor. Najčešće se prave upravo od aluminijuma zbog čvrstine materijala i njegove lakoće. Pošto vrata na balkonu zahtevaju velike staklene površine, bira se aluminijum koji  ostaje stabilan i kod velikih otvora. Pritom, otvara pogled ka spolja i dobra je spona između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Balkonska vrata pravimo sa uskočno-kliznim ili tzv. kombi sistemom. Kada se prave dvokrilna vrata, jedno krilo je fiksno, a drugo blago izlazi iz ravni i veoma lako otklizava u stranu. Pored toga, postoji i mogućnost otvaranja na kip. Ovakav sistem koristi se i za veće površine gde su dva krila fiksna, a druga dva otklizavaju svako na svoju stranu. I ovakvi sistemi imaju mogućnost otvaranja na kip.
Prave se od ALUMIL profila i okova Stublina. Kad je reč o boji, ALU vrata se izrađuju u beloj, elox sivoj i braon boji.

ALU sobna ili kancelarijska vrata prave se od ALUMIL profila sa termo-prekidom ili bez termo-prekida i okova Stublina. Ispuna može biti pun panel (pri čemu sami možete izabrati dizajn panela), ili dvoslojno staklo, sa prečkom u donjem ili gornjem delu. Sobna vrata mogu biti jednokrilna ili dvokrilna, boje bele, elox sive ili braon, a staklo birate iz naše ponude: flot, niskoemisiono – low, pamplex, kaljeno, climaguard – četiri godišnja doba, ornament – griz staklo.

Harmonika vrata idealna su za zastakljivanje terasa, bašta kafića i restorana, auto-salona, bazena, za prostore gde su estetika i funkcionalnost u potpunom skladu. Ona se ugrađuju tamo gde treba iskoristiti prostor, a potrebno je potpuno otvaranje. Preporučena visina krila je do 2200 mm, širina otvora je skoro neograničena, a posebno je značajno što su krila lako pokretljiva i sklopljena zauzimaju malo prostora.
Ako je potrebno da u okviru harmonika vrata jedno krilo ima funkciju klasičnih vrata, broj krila mora biti neparan, a najčešće je to od tri do osam.
U svojoj ponudi imamo sisteme harmonika vrata sa termo-prekidom (ALUMIL M11000) i bez termo-prekida (ALUMIL M9400)